Gepost op

Nieuw!! Plantenbakken met waterreservoir duurzaam in aanschaf en gebruik

Wat zijn plantenbakken met waterreservoir


Bij de plantenbakken met waterreservoir bevindt zich onder in de plantenbak een waterreservoir met overloop. Het reservoir dient als waterbuffer. Het grote voordeel is dat de planten minder snel uitdrogen! Zodra de planten tot beneden in de bak geworteld zijn, halen ze water uit het waterreservoir. (In het begin, als de wortels nog niet tot onder toe gegroeid zijn, halen de plantjes nog geen water uit het reservoir.)

Wat is het voordeel van plantenbakken met waterreservoir

Het voordeel van de overloop is dat je planten nooit met natte voeten komen te staan ( behalve als ze in de volle schaduw staan) waardoor ze niet kunnen ‘verzuipen’. Het teveel aan water kan namelijk via de overloop weg. Als de bovengrond droog aanvoelt, geef je opnieuw water. De overloop is slim gemaakt, zodat het water op slechts één punt uitloopt en dus niet over de hele breedte van de bak.

Kan je de plantenbakken overal buiten gebruiken

Je kan de plantenbakken met waterreservoir buiten overal gebruiken. In de schaduw echter, is het beter dat de grond niet constant nat is. Hierdoor kan mosvorming ontstaan op de aarde. Maar in de schaduw is het risico dat de grond uitdroogt ook kleiner. Hier kan je dus prima een plantenbak gebruiken zonder waterreservoir. Uiteraard moet je ook in de schaduw de vochtigheid van de grond in de gaten houden en af en toe water geven.