Aanplant stappenplan en Plantengids

LET OP: wij verkopen onze planten zowel in pot, met (draad-)kluit en kale wortel. (Draad-)kluiten worden geleverd met een ijzeren draad en gaas om de kluit, verwijder deze niet! Poot de planten dus inclusief het gaasje, deze zal naar verloop van tijd organisch afbreken (door de grond worden opgenomen). Het ijzeren draad verteerd niet, maar mag in de grond blijven zitten.  

Bomen / planten die als kale wortel verkocht worden vallen onder geen enkele garantie. Garantie is niet mogelijk ook niet wanneer u gebruikt maakt van onze aanplantservice

1: Zorg voor losse grond. Het is van groot belang dat u de grond goed los maakt alvorens u gaat planten.

2: Graaf een gat/gleuf in de grond, die ongeveer tweemaal de omvang heeft van de pot/kluit. Als u een haag plant zorg dan dat de gleuf minimaal 50 centimeter breed is.

plantengidsKlik op de foto voor de video over de juiste manier van aanplanten.

 

 

 

 

 

3: Zorg ervoor dat de grond wel vochtig is, maar niet te nat. Een vochtige grond is belangrijk, maar planten houden niet van te natte grond! Plant u uw beplanting in een droge periode, zorg dan dat u al wat water in het gat/gleuf laat lopen.

4: Let er goed op dat u planten niet te diep in de grond plant. Houdt hierbij aan dat u de planten niet dieper plant dan dat deze in de pot / grond stonden.

5: In het geval van een haag of meerdere bomen kunt u het beste met een touw langs de plantgaten werken zodat u zorgt voor een mooie rechte lijn.

6: na het zetten van de planten vult u het plantgat af met grond (zie film punt 2). Druk de grond vervolgens rustig aan. U kunt hierbij de grond voorzichtig aantrappen. Zorg er hierbij voor dat de grond vochtig is en/of blijft.

7: Houdt de grond vochtig, zeker tijdens de eerste drie maanden na het planten, maar niet te nat! Verwijder ook altijd het onkruid.

8: snoeien is belangrijk als u een haag plant vooral in het begin. Vooral bij snoeien van de zijkanten is belangrijk zodat de haag mooi vol wordt en sterk vertakt.Wilt u de haag nog in de hoogte laten groeien? Snoei de bovenkant dan pas wanneer de gewenste hoogte bereikt is!